0 0
 

Recently added item(s)

Aucun produit

Free shipping! Expédition
0,00 € Total

Commander

Produit ajouté au panier avec succès

Quantity
Total

There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.

Total products (tax incl.)
Total shipping (tax excl.) Free shipping!
Total (tax incl.)
Continue shopping Proceed to checkout

Artistas

Istorietas del tucolet - Antonin Perbosc

Based on 1 review

Show reviews

L-9782916718330

New

1 Item

Dins l'estòc

15,00 €

Istorietas del tucolet - Antonin Perbosc. Dins una lenga occitana mesclada qualque còp de latin de glèisa, Perbòsc convòca los capelans, los monges e las devòtas del país d’òc al briu d’istorietas e de contes calhòls e, plan sovent, un briconèl anticlericaus. Letras d'òc.

More details

STATIC BLOCK

Data sheet

TypeBroché
Année2011
Lengaoccitan
Pages104
Format16 x 24 cm
DistributeurLetras d'òc
LabelÒbras classicas
ISBN978-2-916718-33-0

More info

Istorietas del tucolet - Antonin Perbòsc


Seguida del tribalh d’edicion entamenat per Letras d’òc amb la publicacion en 2006 dels Contes atal, las Istorietas del tucolet son estadas causidas demiei los nombroses contes que demoran de publicar, amassats e engarbierats per un dels autors màgers de la literatura d’òc.


Son de « contes recontats », fruts de l’escritura poderosa, joiosa e risolièra de Perbòsc, grand culheire de contes populars mas tanben grand legeire de contes literaris, potzant a totas las sorgas, forlupant amb plaser lo suc de totas las legendas e de tots los racontes.
Dins la dralha entamenada per la parucion de La Debanadora en 1924, puèi pels dos recuèlhs de « Contes vièls e novèls », Fablèls e Fablèls calhòls, los contes atropelats aicí jol nom d’Istorietas del tucolet son tanben de la meteissa familha que los dels dos « Libres dels auzèls ». Lors tecnicas d’escrituras se semblan fòrça, se las tematicas i son diferentas.

Aicí, Perbòsc convòca los capelans, los monges e las devòtas del país d’òc al briu d’istorietas e de contes calhòls e, plan sovent, un briconèl anticlericaus. Dins una lenga occitana mesclada qualque còp de latin de glèisa, s’i encontran de capelans ventruts e gormands, de caminadas e de glèisas d’avant Vatican II, popladas de campanièrs, de cadierairas, de gojas e de devòtas calucas.


Edicions Letras d'òc.


L'autor:

Antonin Perbòsc Nascut en 1861 dins una familha paisana de Carcin, Antoine Crépin – dit Antonin – Perbòsc foguèt regent dins de vilatges de Tarn e Garona fins a 1912, après d’estudis a l’Escòla normala de Montauban.
Puèi bibliotecari de la vila de Montauban de 1912 a 1932. Moriguèt en 1944.
L’encontre amb Forès, poèta e òme d’escritura, puèi quauquas annadas los escambis amb Prosper Estieu, regent dins Aude, foguèron decisius per l’espelida de l’interès de Perbòsc per la lenga occitana mairala. L’empleguèt per escriure una òbra poëtica dins una lenga precisa e noirida de tots los mots ausits dins la boca dels paisans o trapats dins los pergamins antics.

En seguida del lemosin Roux, Perbòsc e Estieu tornèron balhar a l’escritura de l’occitan lengadocian una grafia classica potzant a la sorga de l’escritura dels trobadors e dels archius publics. Son a l’origina de la grafia modèrna de la lenga occitana.

Emplegant la lenga qu’èra la de cada jorn dins l’ensenhament, Perbòsc foguèt tanben un dels màgers acampaires de contes populars e de totas las paraulas del pòple.

Sas òbras pòrtan testimoniatge de la fòrça de son escritura e de la prigondor de sas analisis.

Reviews

Aucun commentaire n'a été publié pour le moment.

Write a review

Istorietas del tucolet - Antonin Perbosc

Istorietas del tucolet - Antonin Perbosc

Istorietas del tucolet - Antonin Perbosc. Dins una lenga occitana mesclada qualque còp de latin de glèisa, Perbòsc convòca los capelans, los monges e las devòtas del país d’òc al briu d’istorietas e de contes calhòls e, plan sovent, un briconèl anticlericaus. Letras d'òc.

Write a review

Customer reviews

Reviews about this product
0
1★
0
2★
0
3★
0
4★
1
5★
10/10


Based on 1 review

  • 5

    Très bien.



Les clients qui ont acheté ce produit ont également acheté...