0 0
 

Recently added item(s)

Aucun produit

Free shipping! Expédition
0,00 € Total

Commander

Produit ajouté au panier avec succès

Quantity
Total

There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.

Total products (tax incl.)
Total shipping (tax excl.) Free shipping!
Total (tax incl.)
Continue shopping Proceed to checkout

Artistas

Lo libre de Sara - Max Roqueta (Rouquette) View larger

Lo libre de Sara - Max Roqueta (Rouquette)

L-9782849740729

New

2 Items

Disponible

15,00 €

STATIC BLOCK

Data sheet

TypeBroché
Année2008
Lengaoccitan
Format22 cm
DistributeurTrabucaire
ISBN978-2-84974-072-9

More info

Lo libre de Sara - Max Rouquette (Roqueta)


Lo Libre de Sara es una òbra de pròsa plan caracteristica dal biais de Max Roqueta quand escriu pas de novèlas elas, mas de tèxtes que se i mèsclan reflexions personalas e meditacions sus de persontages, de païsatges o de moments d’istòria.


Es aicí la Camarga, a travèrs qualques-uns dels fondators, a l’encòp reals e mitics quasiment, de son imaginari (Folco de Baroncelli, Sara la Caraca, Josèp d’Arbaud mai que mai), que s’atròba al quite centre del raconte de Roqueta. Non pas una Camarga ideosa, mas una Camarga a mitat camin del sòmi e de la realitat, evocada a travèrs de qualques periòdes, uroses o maluroses, de la vida d’aqueles que n’an marcat las endevenenças. Per Roqueta, aquela Camarga apareis a l’encòp coma una sèrva d’imaginari, que fa nàisser l’escritura, e coma un d’aqueles endreches un pauc privilegiats, e d’aqui pivelants, que la condicion umana i carga tot l’ample de sas contradiccions, entre desir d’accion e sentida dels limits que tota volontat d’èstre finís per los rescontrar.


Qualques novèlas, ineditas o de mal legir en occitan, completan l’ensems : racontes a las bolièras del  fantastic e de l’absurd (Cuneo’s guard - Un de Santa-Elena - El) o somiariás davant de païsatges descubèrts a l’azard d’un viatge, aicí los del Michigan, que Roqueta i sejornèt : Lo cat e lo papagai e Som, vida e sòmis d’un chipmunk, doas novèlas que l’autor de Verd Paradís, coma dins sos Bestiaris poëtics, i questiona « a las raras del silenci » los mistèris del continent de las bèstias.

Éditions Trabucaire

Reviews

Aucun commentaire n'a été publié pour le moment.

Write a review

Lo libre de Sara - Max Roqueta (Rouquette)

Lo libre de Sara - Max Roqueta (Rouquette)

Write a review

Les clients qui ont acheté ce produit ont également acheté...