0 0
 

Recently added item(s)

Aucun produit

Free shipping! Expédition
0,00 € Total

Commander

Produit ajouté au panier avec succès

Quantity
Total

There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.

Total products (tax incl.)
Total shipping (tax excl.) Free shipping!
Total (tax incl.)
Continue shopping Proceed to checkout

Artistas

Chantar, juar e dançar - D. Anghilante, G. Bianco (livre + guide + CD)

L-9999000000248

New

1 Item

Dins l'estòc

9,00 €

Chantar, juar e dançar - Dario Anghilante, Gianna Bianco.

L'aprendissatge de la lenga occitana a l'escòla mairala e a l'escòla primàriai per lo biais d'experimentacions ludicas.

Libre didactique amb una guida per l'ensenhaire e un CD audio.

Edicions Chambra d'òc - 2006.

More details

STATIC BLOCK

Data sheet

TypeBroché
Année2006
Lengaoccitan (aupenc)
Pages56
Format21 x 29,7 cm
DistributeurChambra d'Òc
BonusCD audio

More info

Chantar, juar e dançar - Dario Anghilante, Gianna Bianco.

L'apprendissatge de la lenga occitana a l'escòla mairala e a l'escòla primària per lo biais d'experimentacions ludicas.

Libre didactique amb una guida per l'ensenhaire e un CD audio. Chambra d'òc.

Autors: Gianna Bianco e Dario Anghilante
Edicions Chambra d'òc - 2006.

Sostengut per le ministèri de la Cultura de la region Pèmont (Itàlia), que, amb una presentacion bela dau conselher Gianni Oliva, sotalinha l’importància dau chaminament pedagogique entrepres amb aquesta seria. Publicat per la Chambra d’Òc, es lo títol promier d’una seria multimedia que, segon la lei italiana 482/99, es un otís pedagogique indispensable per permetre als mestres e mestressas d'ensenhar la lenga occitana a l'escòla !

La seria intitulaa "Aprene", s'inscriu dins la continuïtat dels programas previstes e prepausa materiau (libres enrichits de CD audio) qu'ajüa a construire un chamin progressiu d'apprendissatge de la lenga, un percors que se desvelopa dins domanis diferents per los enfants qu'an de tres a v-onze ans. Son manuaus pechons, complementaris, totes acompanhats d'una simpla guida per l'ensenhaire, guida qu'es ren autre qu'un recuelh de reflexions e d'ideas per concretizar l'experiéncia.

"Chantar, juar e dançar" es doncas lo promier d'aquestes libres : concebut per los enfants de 3 a 8 ans, conven a totas las classas que li soetetz començar un viatge lingüistique. Organisat en unitats didacticas, utilisa un personatge conductor, Neta la masqueta, una pechòta masc sornarüa, per presentar subjèctes prochis dels enfants tauls que lo còrs, la maison, las bestias, los juecs. De'n promier, conven de sotalinhar que foguèc realizat après mantunas annaas d'experimentacion dins d'escòlas mairalas e elementàrias sus lo territòri de las valaas occitanas. Lo libre parte dau principi que "poetz aprendre una lenga tot en vos amusant" e prepausa doncas juecs, chançons, danças, istòrias de la seuva e legendas e lo tot es reproduch sus lo CD audiò jonch. La lenga occitana empleaa es la varianta occitana aupenca levantala de las valaas centralas italianas, simplificaa per convenir als enfants. Es perqué los ensenhaires qu'utilizarán aquestes libres per prepausar una rechercha lexicala e fòrmas diferentes en classa li son invitats. La grafia occitana es la classica car es l'ortografia comuna a tot lo territòri de la lenga d'òc, d'aquí e de l'autre man dels Aups (França), ce que nos permete d'entrar en contacte amb Occitània tota e d'aprendre a legir e a tastar los eiretatges de la literatura presenta desenant dins la lenga occitana tota. Dins una societat coma aquela d’encuei, qu'associa nombroses gropes etniques diferents, aquesta proposicion parte de l’idea de refortir la valor de la lenga d’origina en tant que moien d’identitat permetent de se raportar a d’autras lengas e culturas dau territòri de la Republica. Las valaas son en realitat un processùs d'integracion, que se tracti de las lengas de minoritats diferentas ò dels pòples de migrants. Lo chamin es important per que las valors de la lenga e de la cultura nòstras sieiin clarament e ben enracinaas; aquò nos permete una relacion positiva e collaborativa amb culturas autras e, totun, de construire e de refortir una identitat bòna, per reprendre los mots de A. Maalouf : "Chascun de nosautres deu estre encouratjat a prendre en charja sa diversitat pròpria, a concebre son identitat pròpria en tant que soma de sas diferentas apartenéncias, pusleu que de la confondre amb una soleta, erigia en apartenéncia suprèma e a una exclusion, de còp instrument de guèrra".

Aqueste promier volume es acompanhat d'una guida per l'ensenhaire e d'un CD audiò. Lo dorsier per los aprenents es richament illustrat, interactiu e es divisat en 20 unitats d’ensenhament per los escolans qu'an de 3 a 8 ans. Lo personatge de Neta la Masqueta nos guida dins un viatge progressiu de descubertas e d’aprendissatge amb danças, chançons, comptinas e juecs.

Reviews

Aucun commentaire n'a été publié pour le moment.

Write a review

Chantar, juar e dançar - D. Anghilante, G. Bianco (livre + guide + CD)

Chantar, juar e dançar - D. Anghilante, G. Bianco (livre + guide + CD)

Chantar, juar e dançar - Dario Anghilante, Gianna Bianco.

L'aprendissatge de la lenga occitana a l'escòla mairala e a l'escòla primàriai per lo biais d'experimentacions ludicas.

Libre didactique amb una guida per l'ensenhaire e un CD audio.

Edicions Chambra d'òc - 2006.

Write a review

Les clients qui ont acheté ce produit ont également acheté...