0 0
 

Recently added item(s)

Aucun produit

Free shipping! Expédition
0,00 € Total

Commander

Produit ajouté au panier avec succès

Quantity
Total

There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.

Total products (tax incl.)
Total shipping (tax excl.) Free shipping!
Total (tax incl.)
Continue shopping Proceed to checkout

Artistas

Sevdije - Joan Ganhaire

L-9782859105730

New

1 Item

Dins l'estòc

15,00 €

La cinquena enquesta del comissari Darnaudguilhem e de sa còla de tria ! Aqueste còp, son los emplegats de la prefectura que tomban coma de moscas, escotelats dins las carrièras de Maraval…
En occitan (lemosin).

More details

STATIC BLOCK

Data sheet

TypeBroché
Année2016
Lengaoccitan (lemosin)
Pages140
Format18 x 13.5 cm
DistributeurIEO edicions - IDECO
LabelA tots
ISBN978-2-85-910573-0
Bonus(reedicion)

More info

Sevdije - Joan Ganhaire

E quo es una òrra dralha que se drueba per lo comissari Darnaudguilhem e sa fiera esquipa… Mas coma sovent, una dralha ne’n pòt clachar una autra, e la tòrna de Sevdije, la brava Kosovar ne’n chaba pas de credar venjança. E la fina e blonda Guita Beringuier, la novela recruá, es pas la darriera a mostrar sas capacitats dins quela enquesta malaisada ente se boiran arcandiers vertadiers e refugiats politics.

Mentre que tot lo comissariat de Maraval es a festejar la retirada del "Gròs", se descobrís rua del Temps que passa lo cadabre d'una femna que sembla èsser estada escotelada rabiosament.
Afar de mors ? O i auriá un rapòrt amb lo servici prefectoral dels estrangièrs ? O aquò seriá una venjança albanesa o kosovara ? O benlèu un trafec d'organes ?... Tantas draias que seràn a explorar per la còla del comissari Darnaudguilhem...
La fina e blonda Marguarita Beringuier, la nouvèla recruta, es pas la darrièra a mostrar sas capacitats dins aquela enquesta malaisida ont se mèsclan bandits vertadièrs e refugiats politics !

Extrach :
[Guita Beringuier crida, sul telefonet de la femna escotelada, un numero que tòrna sovent.]
"L'admiracion de Darnaudguilhem per la novela montet d'un niveu quante la votz de la pita blonda se chamget d'un còp en la d'una bela bura de cinquanta ans [...]
'Pòde pas tròp te parlar, i a daus policiers dins los ranvers.' Pita guinhada e rison au comissari e a Ben Ahmrane [...] Puei lo còp d'engeni : 'Podriás pas venir ? I auriá dos-tres afars a discutir...' E la responsa inesperada : ' Quò pòt esperar passat-doman, que doman opere tota la jornada ?
– Òc, òc, segur.
– Bon. Passarai au Finamore divendres en fin de serenada...' Fin de comunicacion.
"Los dos òmes ne'n demoreren badants. En trenta segondas l'inspectritz Beringuier veniá de far miràudia. A l'autra riba dau fiau : lo cirurgian."

L'autor:

Joan Ganhaire (en francés Jean-Leopold Ganiayre) es un escrivan perigordin qu’escriu sas òbras en lemosin. Es nascut a Agen en Òlt e Garona lo 21 de mai de 1941. Après aver seguit sos estudis segondaris a Peireguers estudièt la medecina a Bordèu per s’installar com mètge en Peirigòrd ont naissèt sa vocacion d’escrivan occitan. Obtenguèt lo Prèmi Jaufre Rudèl en 2001 amb son òbra Lo viatge aquitan.

Edicions IEO-IDECO - Coleccion A Tots n°207.

Reviews

Aucun commentaire n'a été publié pour le moment.

Write a review

Sevdije - Joan Ganhaire

Sevdije - Joan Ganhaire

La cinquena enquesta del comissari Darnaudguilhem e de sa còla de tria ! Aqueste còp, son los emplegats de la prefectura que tomban coma de moscas, escotelats dins las carrièras de Maraval…
En occitan (lemosin).

Write a review

Les clients qui ont acheté ce produit ont également acheté...